Top 3 år 2009

Nu pangar smällarna och raketerna hej vilt utanför fönstret, snorungarna kunde väl inte hålla sig längre.

Pratade med Lina för en stund sedan och hon berättade att hennes föräldrar bett henne att lista topp 3 år 2009. Det enda hon kom  på var hennes lägenhet och därefter konstaterade hon att det hade varit ett riktigt jävla skitår och att hon är sååå redo för ett nytt år.

Själv har jag haft ett bra år. Mina nominerade händelser för top 3 är:
*Thairesan
*Lund
*Oslo
*Midsommar
*Barcelona
*Hemsedal
Men jag måste säga att resan till Thailand slog ju allt med hästlängder, sen kommer Oslo och Midsommar på en delad 2/3:dej plats.

Nu ser vi fram emot 10-talet. Känner på mig att det kommer hända nåt speciellt detta år, väntar med spänning. Tror hela årtiondet blir bra, med största sannolikhet barn och familj inom dessa 10 jordsnurr.
Dags att slänga sig under duschen.

Måste erkänna att jag älskar nyårsafton, man blickar framåt och drömmer om vart livet ska ta en vidare

Nyårsafton, den mest hypade dagen på året. Man ska ha den perfekta klänningen, den finaste frisyren, en grym middag, den roligaste festen, glöm för guds skull inte de röda underkläderna och självklart THE nyårskyss på 12-slaget.
Kanske inte riktigt så mitt nyår kommer bli. Dock har jag faktiskt den perfekta festen, men jag kan ju inte bara lämna mina middagskompisar och dra så vi får se hur jag gör. Just nu håller jag på att försöka sova/vila bort mina mörka ringar och rynkor under ögonen. Sov kasst och vaknade upp förjävlig. Som den fina dotter jag är erbjöd jag mig att bränna iväg till arlanda och hämta min storasyster och Martin eftersom mamma skulle in till stan och valla skidorna. På grund av att jag kör som en biltjuv så var jag på arland i för god tid och passade på att slumra till lite medan jag väntade, stod dock på helt fel terminal.
Vi har redan hunnit äta lunch och fikat. Mamma gjorde sin ökända underbara lax och spenatpaj, mums.

Jag har inte ens bestämt vilken klänning jag ska ha på mig, jag har fula skor eftersom mammi övertalade mig att det var onödigt att köpa nya, som sagt så ser jag ut som ett spöke, blir definitivt ingen 12-slagspuss (jag får helt enkelt ge Lina en), ryktas om att Molle ska dränka några päron i congac till dessert, jag är extremt förkyld, som Johan Glans skulle säga "det är kallt som i en isbjörns rövhål" ute idag och jag har ätit en alvedon. Sist jag åt en alvedon på nyårsafton var för tre år sedan och då kräktes jag som en gris och mammsen fick köra hem mig, bra jobbat!

Vi ska vara hos Anna kl 19 ikväll men Lina skulle komma hit innan och göra sig i ordning och då tänkte jag som den lilla bartender jag är slänga ihop en frozen raspberry daiquiri. Tror tyvärr att mina margaritasglas är paj men det får gå ändå.
Ett tips, om du upptäcker att dina ögonbryn är i behov av att frisseras till, strunt i det, du borde ha gjort det igår! Ögonlocken blir bara röda och fula. Jag kunde inte hålla mig för när jag ser nåt som inte ska vara där så går jag loss, nu e jag röd! Lika röd och torr som min snorränna under näsan är. Men fan va vacker jag kommer vara ikväll ;) make up kan rädda vilket monster som helst.

Nyår för 2 år sedan, jag hoppas det blir hattar i år!

Som att skrapa triss..

Idag var det en skräck att kolla in på bolaget, det såg ut som en myrstack. Som tur var såg det värre ut än vad det var, inget mårtenstorget i Lund där dom kör en in en ut.
Träffade självklart på flera som jag kände i forum, oundvikligt.
Sen fick jag skjutsa mamma till hennes vän så att man själv får lift imorgon på självaste nyårsafton.

Det är galet kallt i den kungliga huvudstaden nu. Igår skulle jag skrapa rutorna på bilen, efter det förstår jag pensionärerna på TV4 nyhetsmorgon som finner det omöjligt att skrapa triss. 

Fick ett uppmuntrande sms av Simon som hade varit och kollat på Lundaspelen och berättade även att han för 2 år sedan studsat runt i en björndräkt där inför 2000 personer. Det hade jag velat se.

Bettan verkar även hon vara i stan och då kan vad som helst hända. Pratade med min lilla Karin, hon var frisk... kan jag också få bli det? Jag har druckit dubbel dos av C-vitamin så imorgon måste jag ju bara vara frisk som en nötkärna.
Tror det är time att förbereda mina naglar inför nyårspartyt.

Killar är som gröt

Igår kväll när jag inte kunde sova kom jag på att killar och relationer är som gröt.

Mannagrynsgröten: Det är den bästa, man skulle kunna säga drömprinsen. Den är fin, len och snäll, sällsynt men väl värd att vänta på.

Havregrynsgröten: Han e lite mer matcho, det funkar helt okej, ingen katastrof men inte heller den du skulle välja om du hade chansen på den grymma mannagrynen. Den är enkel att fixa och lättillgänglig, pålitlig men det är inte den sann glädjen att äta gröt

Risgrynsgröten: Den värsta av dom alla. Det är rörigt, grisigt och den smakar inte alls så bra som den ger intrycket av att göra. Den passar bara vid vissa tillfällen och man äter den bara för att man ska göra det.



Mot forum

God morgon tänkte jag säga men klockan äår snart halv 3. Inte okej. Nu ska jag dra till forum och kolla in ett par solisar jag såg på Zara, kolla in ett par skor som eventuellt skulle kunna användas imorgon och till sist måste jag ha sprumpbyxor.
Borde även gå till banken och fixa med mina konton inför resan.
Klockan kvart över 5 måste jag vara tillbaka hemma för att hämta mamma, jag ska skjutsa henne till hennes väninna. Maddis skal spise middag alene ikveld.
Hoppas Empis flygresa gick bra, hon borde vara på plats på Koh phangan nu.
Rackarns höll nästan på att glömma det viktigaste jags ka göra i forum, gå till bolaget, det är ju för bövelen nyårsafton imorgon.


Sömn är märkligt

Hatar när jag är såhär grinig, de e för ofta jag e såhär katastrof nu. Fattar inte vad det e med mig men jag vet att det kommer bli bra när jag kommer ner till Lund igen. Jag trivs med livet där nere, allt blir så jobbigt när jag kommer hem. Det är så konstigt för jag tycker ju om att vara hemma och jag har ju jättekul...för det mesta.
På resan kommer allt bli toppen i alla fall. Å som sagt det är bara jag som bestämmer hur jag ska må, fan vad jag jobbar med det. En dag ska och KOMMER det vara en självklarhet. Just nu är det för många andra som styr och ställer i mitt liv och det är inte okej.

Ska lägga mig och kolla på nå grymt avsnitt av Sex and the city sen ska jag sova bort min förkylning.
Så jävla konstigt, sen jag kom ner till Lund har jag börjat med något konstigt. Jag sover sjukt kasst vissa perioder, vilket jag aldrig gjort förr. Nu vaknar jag ofta mitt i natten och kan inte somna om. Då måste jag gå upp och dricka vatten eller gå på toa även fast jag inte är kissnödig och efter det måste jag sätta en stor kudde bakom axlarna och sitta och somna in igen. Jag har verkligen aaaaaaldrig någonsin i hela mitt liv gjort det tidigare. Om det någon gång hänt att jag blivit kissnödig på natten för att jag har druckit 5 lite innan jag somnat så har jag hållt mig. Hatar att gå upp på natten. Vad beror det på.

I natt drömde jag om några random människor från Oslo, haha men jag skulle aldrig berätta för dom att jag gjorde det. Erkänn aldig omedvetna tankar!

Handboll

Slog precis på TVn och tittar på Jag ska bli stjärna och får se min gamla handbollstränare Stefan Burman.

Skövde klarade utan Malin att vinna över Skuru med 2 bollar. Ganska kul match, skurutjejerna ledde väl med 2 i halvtid men som vanligt så orkar dom inte hela vägen. Skulle vilja säga att det är ett typiskt skurusyndrom. Alla blir så himla stissiga och ofokuserade när motståndarna knappar in och går förbi.
Skönaste var Sussis kommentar när skuruiterna lät Angelica Wallen springa rakt igenom och näta.
-Döda henne då. Sussi så får man inte säga. Nu menade hon ju bara att dom måste stå emot men det lät så himla drastiskt hehe.

Älskar ICAs bloggreklam haha men vem bryr sig!

Skollad i badkaret

Trodde att det skulle vara skönt att ta ett varmt bad och läsa veckorevyn... Det var inte bara varmt jag brann ju för fan upp. När jag äntligen hade pinat ner hela min stackars kropp i vattnet så började jag typ svettas i stället. Nej det var inte alls behagligt. Som pricken över i:et lyckades jag även att skära mig med rakhyveln på vaden och knät

Emelie ringde 2 ggr från arlanda, jag ville veta lite vad hon hade stoppat ner i ryggsäcken. Jag tror hon har lyft nu mot varmare breddgrader. Hon var lite nervös, eller ganska mycket, nästan så att hon tänkte banga.

Mamma sitter och kollar på en svensk film där Johan Widing har en av huvudrollerna och han spelar en sån vidrig person men han e sjukt bra. Undrar var han tagit vägen...

Snorsjuk

Dehär var ju just snyggt! Jag kände hela dagen igår att det var på väg, så vaknade jag i morse helt galet förkyld och jag kände mig dessutom lite febrig. Ögonen var svullna och näsan genomtäppt... mysigt! Jäkla skit vi som skulle få middagsgäster idag i form av min gamla dagiskompis Emelie och hennes mamma och pappa. Jag hade verkligen sett fram emot det.
Funderar på att gå på Skuru-Skövde ikväll, jag är ju inte dödssjuk så kanske att jag orkar sitta där i en timme och se matchen. Malin L, min gamla lagkompis spelar trots allt i motståndarlaget. Ska knapra massa alvedon, vitaminer, frukt och glass.

Tror kaffet är klart, väntar bara på att mamma ska komma från Maxi med min Ben&Jerry Half baked :)

Jag och Sebbe på Imperiet i lördags.

I morgon drar Empan till Thailand

Extremt jäkla bra att jag åker på min resa om mindre än en månad. Jag håller på att bli galen, irriterad och på kasst humör, en del människor har den inverkan. Ååååååh va arg jag blir. Brände nyss sönder min tunga på en kopp te. Tror jag ska pröva lite klänningar som jag redan har. 
Emelie åker till Thailand imorgon och möter upp Martin. Jag borde ringa henne och höra vad hon har med sig.

Lite stek i värmen kommer muntra upp mig.

Where is THE dress?

Bortsett från att jag satt i bilkö i en timme på strandvägen så var besöket hos farmor like roligt som vanligt. Det blev nästan buffélunch. Pernilla och Jocke höll nästan på att bränna upp stället när dom stekte ägg. Som vanligt blev det djupa diskussioner om genusperspektivet i samhället och 60 år gamla idrottshändelser. Nej min familj lever inte i nuet.
I bilkön passade jag och Jocke på att beklaga oss till tusen över att vi är singlar och Pernilla å Jocke analyserade sönder mig, att jag skulle vara en oseriös partypingla vilket jag inte alls vill hålla med om, I'm out there som Charlotte i Sex and the city skulle sagt.

När jag kom till forum lite för tidigt än avtalad tid med Anna och Della så försökte jag kolla lite efter den perfekta nyårsklänningen, men den existerar verkligen inte. Jag började ju leta redan för en månad sedan, tyvärr utan nåt resultat, va i hela helvetet ska jag ha på mig? Känns som att det är väldigt viktigt för mig. Om man inte har den perfekta klädseln, kvällen, spriten, middagen, sällskapet så kommer hela året skita sig...

Middag blev det på forums tröttaste ställe men personalen var trevlig och jag hade ju Della-skrutt och Anna-plutt till sällskap så det gjorde ingenting.
Jag tror jag håller på att bli sjuk... känner hur förkylningen tränger sig på.

Hem till farmor denna måndag

Är det inte sjukt svårt under julen att hålla reda på vilken dag det är?
Nu är det bara dags att sätta fart. Tänkte åka hem till farmor en sväng eftersom Pernilla, pappa och kusin Jocke  också är där.
Jag som har massa saker att uträtta egentligen, men jag tänker som jag alltid brukar tänka "det kan jag göra imorgon".

Borsta tänderna, hitta en dress att ta på, svepa över fejan med mitt trasiga solpuder och sen är det bara att vänta på att mamma kommer hem med bilen. Vrooooom bort till gärdet.


Deg och jäsning hos Malcolm

Då har man varit en sväng hos den mest killiga killen jag känner. Militär Malcolm, det säger väl allt, det talar helt enkelt av sig själv. Anna, Hampe, John och Andreas var också där. Det blev hockey på TV, kors i taket.
Fick lite dåligt samvete nu att jag inte skjutsade hem Anna. Försökte ringa henne nu men hon svarade inte. Jag e på så kasst humör så jag kunde inte tänka klart.

Jättetrött och har insett att detta inte håller, jag har inte läst en enda jävla sida i min runsten, ja det hade kunnat vara en runsten, bokjäveln är från år 1958...HALLÅ! Kan det finnas något användbart i den boken? Måste nog ta tag i plugget lite imorgon. ÅÅÅÅh!

Måste sova, detta funkar inte!!

Kul att syrran och Martin kommer upp över nyår.

Söndag Söndag

Sushin satt som en skatt i kistan, mamma och Pillan hade köpt middag till mig, det uppskattas.

Nu har jag lämnat av Sebbe-bebbe på Stockholm C och vinkat av han vid tåget till Mora. Vi var på stan och letade nyårskläder till Sebbis. Han hittade en kofta, t-shirt, halsduk och ett par coola solisar. Jag var nöjd men köpte en svart klänning med axelvaddar efter många om och men. Det var nämligen så att jag la undan den på H&M igår, så kom jag till kassan idag och då hittade dom den inte. Jag höll ju på att gå i taket för när jag har bestämt att jag ska ha nåt så ska jag bara ha det. Tror kassörskan blev lite rädd för mig för jag blev skitsur, men tillslut kom en annan tjej med min klänning. Tur för dom hehe.
Sebbe ville gå till kungshallarna ocg käka och det var ju inte igår jag var där om jag säger så, tycker det är ett vidrigt ställe men vad gör man inte för sin vän. Det var precis lika fisigt som jag kom ihåg det.

Tyvärr blir det inget Romme alpint imorgon, Empan e så stressad att hon håller på att kräkas, så bästa att vi hoppar det. Funtar på att dra en sväng till hammarbybacken eller tvinga med min pappa till Romme nån annan dag.

Skojigt att mina vänner är så förvirrade, alla har ringt om varandra idag och sagt att den ena vet mer än den andra om vad vi ska göra ikväll. Men nu tror jag äntligen vi fått ordning på det. Ska ringa John och åka över till Malcolm en stund.
Har äntligen fått ordning på mitt kamera kort så här kommer det ena och det andra.

Lite god jul, lite utgång, lite mys.

Lägg ingen energi på Madeleine...?

Nu ligger Sebastian fortfarande och sover. Vill inte väckan honom, han är så himla trött efter allt julbordsjobbande. Jag funderar på att äta lite frukost under tiden.

Igår efter att bakfyllan hade släppt lite så åkte vi in till city. Sebbe skulle ha nya jobbarskor och jag passade på att förbifarts shoppa, underkläder och byta en julklapp mot en paljettig kofta.

Jävlar vad det var halt ute på vägarna igår, med en vättskrämd Sebbe i framsätet, en skojandes, lugn Johanna i baksätet och en koncentrerad förare i namn av Madde klarade vi oss hela vägen hem till Emelie utan att krocka. Hemma hos Wibergarna var det julkos som stod på schemat. Vi fick mat och massa gott, supermysigt, jättegott och trevligt sällskap. Fram emot småtimmarna drog vi in till söder för att köra en liten barrunda. Eftersom att Grogg var stängt började vi på WC, vidare till Imperiet och slutade på 54. Efter varje ställe blev vi bara fler, det var spännande. Rundan slutade på donken innan vi tog sista bussen hem. Danne var såklart, som vanligt fullast. Vi hoppas på att han tog sig hem och att han inte somnade på bussen och hamnade i Hemmesta.
Bra kväll!
En galet konstig kommentar som Molle fick igår var (från en person som jag verkligen inte känner) -Lägg ingen energi på Madde, det är ingen ide. (Haha??) (Molle) -Eh va, Madde och jag är som syskon, så nej.
Vad var det för en sjuk grej? Jag skrattade men med ett stort frågeteckan.

Jag och Emelie skulle ha åkt upp till Romme idag men bussarna var fullbokade så vi hoppas på att vi ska få leka av oss lite i backen imorgon i stället. Det är sista chansen för på tisdag åker Empan till Thailand och möter upp Martin, dom får helt enkelt bruna till sig lite innan jag kommer ner.

Nu tror jag att min bakfulla syster har vaknat, ska höra hur hon och tjejgänget hade det igår!

Juldagen

Igår åkte vi till Nyköping i plaskvädret. Först var vi hos morbror och fikade med kusinerna och sen var det middag hos mormor.

När vi kom hem så hade Sebbe anlänt till huvudstaden. Jättekul att ses igen. Vi drog hem till Molle på lite förfest och spelade ett frågesport spel som hette hur fan viste du det. Har saknar Molle grymt mycket, han har ju pluggat i Kanada under hösten. Jag fick en fin kanadamössa, dessvärre luktar den sjukt mycket öl idag hur nu det gick till.
Vid tålvsnåret tog vi en stor taxi in till ambassadör. Jag brukar aldrig bli arg på vakter men dom i¨går var verkligen dumma i huvet.
Tror att alla vi var på en hyffsat hög fyllenivå. Av nån dum anledning så tog jag, Sebbe och Hampe inte bussen hem utan till Molle. Sorry kompis :)

Idag e man ju lite småseg. Vi tog en promenad hem i snön och har nu ätit mat och tittar på Hey baberiba. Kanske att man kommer somna en stund.


Min 21a julafton är över

Ho ho ho. Då var snart denna julafton 2009 över. Dagen har varit fullspäckad, jag hann inte ens baka banankakan, det fick mamma göra och hon lyckades sådär, ingen stjärna i kanten.
Pillan, jag och pappsen hälsade på lilla farmor, hon är för trött för att fira jul med alla oss andra, det blir helt enkelt för mycket stå-hej. Vi fikade lite och såg kalle anka.

Klockan 16.00, jag tror fan att vi var där på sekunden (så sjukt svenskt) innfann vi oss i AIK-land hos farbror med familj. Vi åt jättegod mat, jag älskar laxen man får hos faster Renata. Snapsen var pappas Aalborg jubileum, hate it, håret reste sig, men vad gör man inte för jultraditionen? Efter att man e proppmät av maten ska man självklart äta efterrätt. Sen blev det även kaffe och då hade Yvonne bakat massa goda grejer så nu är jag helt övermätt och det känns som att jag måste träna i ett år för att bli av med dethär. Skitmysigt att träffa familjen Leijon 2 igen, det var lixom inte igår. Vi har alltid så mycket att prata om så det blev inget sällskaps-spelande. Lite tävling blev det ändå, Jocke hade köpte en putt (golf) bana åt Lasse så pappa och Lasse hetsade varandra lite om vem som var bäst, syskonfight. Pappa och Yvonne hade den sämsta humorn, ingen fattade vad dom skrattade åt.

Mitt kamerakort strejkar av nån dum anledning, inte okej på julafton! hoppas inte kortet typ gått i graven.
Tack alla fina för alla jul mess jag fått, de blev ett antal under dagen, har dåligt samvete för att jag inte svarat på nåt i princip. Molle ringde, han e nog den enda som gjorde det. Så enligt han är det de viktigaste, haha söta molle su betyder allt! Men Cattis stod så klart som vanligt för det porrigaste god julet :)

Imorgon far vi till Nyköping, då är det mammas sida av släkten som ska firas med. Hoppas alla har fått många fina klappar och ätit upp sig riktigt ordentligt. Sjukt att denna dagen var en lång seg väntan när man var liten, nu går den snabbare än ett åk i kärlekstunneln på grönan.

Jul jul strålande jul

GOD JUL, ja idag är det ingen god jävla jul utan en riktigt god jul. God ju-meddelandena rullar in medan jag inte har skickat ett enda.
Hur underbart är det inte att vakna upp och titta ut genom rutan och se den vita släta snön ligga ljus på mark och tak, det händer inte varje jul.

Vi har ätit julaftons frukost och redan öppnat alla julklappar som låg under granen. Som vanligt höll vi inte julklapps limmiten. Jag fick kläder och presentkort att spendera på tunna tygstycken som jag ska studdsa omkring i i sol och värme efter nyår.
Jag hade gärna velat ha skidgoogelsarna jag själv köpte till Pernilla, dock inte så användbara i Thailand.
Från köket ljuder mammas julklapp redan i CD-spelaren.

Nu har Pillan tjatat på mig 3 gånger att vi har en timme på oss att göra oss fina inför kvällen. Vi ska snart till pappa och öppna lite mer julklappar. Mamma tvingar mig också att göra efterrätten som ska med till mina kusiner ikväll. Det blir den supergoda banankakan (recept från Jessika).

Simons SMS som följde efter det jag skrev igår höll på att ta kol på mig. Tack Simon för att du förgyller mina dagar med din sjuka jäkla humor. Du mår inte bra, men det viste alla redan.

God Jul alla tomtar och troll.

Linnea och Madde önskar gossig jul med gåsarna.

Smyg jul

Då var man tydligen med i Vecko Revyn på nån bild med barskolan (Info från Michaela).

Granen är klädd med kulor i lila, rött och guld, sne julstjärna i toppen och patrasket har redan börjat barrar. Vi har käkat lite julmat till middag ikväll, min favorit på julbordet är prinskorv med slotts senap. Jag mår illa av chokladen, känner mig irriterad och jävlig, men jag vet varför i alla fall, bara och bita ihop det går över. Nu ska man väl slå in julklapparna, sen tror jag fan att jag ska gå å dra en filt över huvet och hoppas på att vakna på en bättre sida imorgon.
Rackarns missade nyss samtal från Molle hemkommen från Kanada.

SMS från Simon (han får mig alltid att skratta):
Har ingen julkänsla alls... pallar inte ens slå in paket alltså.. varför föddes du Jesus? varför?

Jag älskar julen så imorgon tror jag att jag är glad som en 6-åring.

Dan före dopparedan.

Dagen före dopparedagen började med uppdukad frukost som mamma hade förberett. Sen åkte vi till forum där resten av nacka också höll hus. Jag tog en spruta i förebyggande syfte till stundande resa.
Köpte lite juklappar medan mamma å syster satt på espresso house och fikade.
Jag tog en fika hemma hos Della efter att vi träffades i orminge centrum och jag fick köra lite rally med Tindras barnvagn.
Supermys hemma hos familjen Eriksson, kaffe, lek och bus. Jag fick ett jättefint god julkort av min favorit tjej Tindris.

Typiskt, jag var busig och har smygätit nån chokladbit från aladin asken. Jag hade lite godisförbud fram till julafton. Asken stod lixom framme, mamma och Pernilla hade redan huggit in så jag tänkte bästa att rå åt sig nån liten liten bit innan dom käkar upp hela.
Aladinasken är ett måste under julen, förstår mig inte på som som inte har den röda lådan på soffbordet kring jul.

Man borde byta ut ordet dopparedan! Hur många är det som har dopp i grytan nu för tiden? Inte en faan, gissar jag...

Lek kompisarna, den ena gillar den andra mer än vad den andra gillar den ena :)

Jag kan faktiskt köra bil

Haha min syrra står å leker med katten.
Mamma säger -Han gillar nog inte dendär.
Pillan -Jo han tycker det är jättekul.
Katten ligger och sover bakom fåtöljen.

Haha jag gillar "den" (=Emelie) som kommenterat inlägget där jag kör bil. Faktiskt jättesant att jag körde på fel sida av vägen i Hemsödal. Jag skyllde på att jag precis (en månad tidigare) kommit hem från Thailand, där är det vänstertrafik. Ooooops

Tjejkos hos Cattan

Cattis lägenhet var supermysig, inrädd i äckta cattman anda. Buddor och lite indiskt över allt. Skitkul att träffa brudarna igen. Anna är hemma från Umeå, Steffi från England och Elin och Sofia var så klart också där. Det bjöds på kaffe, te och pepparkakor. Jag hade med mig gildes saffransgifflar och mina favorit te-kakor med choklad på ena sidan.
Kändes som att det var igår vi sågs, har saknat alla goa jenter i vårt härliga gäng. Cattan var råpå utgång på juldagen och det gjorde mig taggelitaggad :)

Nu har syrran kommit hem, kul att alla Leijons är samlade igen.
 


Resplanering

Hej och hå. Har varit hemma hos Emelie idag. Blev mött av henne och grannens hund vid bussen och vi tog en omväg som promenad hem. Kände att vi var hel-lost i resplaneringen. Vi har verkligen ingen aning om vart vi ska ta vägen. Sen fick jag god lunch, toast och sallad.

Nu ska jag snart åka hem till Cattis. Förhandlade med pappa om att jag skulle ha hans eller mammas bil och den ena bilen skulle hämta Pernilla på centralen. Självklart åker pappa till centralen, han vill ju inte riskera att låna ut sin bil till mig, jag menar jag krockar ju säkert!!

Jag kanske är en pluggis

Oooh jeeeevlar. Har precis varit inne på min STIL och såg att jag på något sjukt sätt lyckades få VG på senaste tentan. Himla himla glad, trodde verkligen inte det.

Fan jag och Emelie kan inte susa ner för backarna imorgon för det är ingen backe öppen förutom Romme men bussarna går inte dit :( vi är så besvikna. Vi ska åka 27 december i stället, då vi hade tänkt åka från början. Så det är bara att kasta upp utrustingen på vinden igen.

Jag och mamma var och trängdes i stan idag, köpte lite julklappar till mig, men vet inte allt jag får, men jag har pekat ut allt. Det är bra då får man bara saker man vill ha.
Nä om man skulle ha pulkarace imorgon kanske...


Min bräda och jag

Tjihooo ett kärt återseende med min bräda, mina skidkläder och snowboard-bootsen. Var nyss uppe på vinden och tog ner allt. För imorgon bär det av en liten sväng över dagen med Emelie. Vi ska lattja lite i snön. Man måste ju passa på när det är riktig snö, innan den blir konstgjord.
Blir inget fjällen i år så då får man ta vad man kan få.
Rackarns, glömde vantiskarna!

Har fortfarande inte kommit iväg än. Jag har ägnat mig åt helvetesstädning. vad ska man göra om man har föööör mycket kläder som inte används, men jag kan bara inte kasta kläder, skor eller väskor, det gör ont i hela mitt hjärta.
 


Julklappar, suck

God morgon. Idag har jag sovit för länge som vanligt men jag tror jag behövde det efter en hård helg.
Idag ska jag ta tag i mina julklappsköp, så för att slippa trängas med den största folkmassan borde man väl ta tag i sitt liv nu.

Fick precis en inbjudan på facebook till Ellen och Michaelas temafest den 16 januari. Gud så kul, temat är: Kom som du var ditt förra liv. Jätteroligt tema men vad ska jag vara? Ska fundera lite på det.

Ank-jul

Satt och kollade på Anna Ankas Jul på tv3 play. Hon är ju bara för rolig. Skönaste citatet var -Jag tappar hellre håret än å va mörkhårig. We're talking blondie.

Såg att PH har uppehåll till efter nyår, hur ska alla vi PH galningar klara vardagen utan alla kalleanka konflikter? I min utbildning skulle man kalla att jag har en förhandlad mediekonsumtion hahaha. Vem e det som är galen egentligen? Nä, jag ska nog klara mig fint, har så mycket drama i mitt liv ändå, det är inte slut på kalaset än.
 

Ingen bagare, Ingen kock

Mitt bak som skulle bli av igår blev av idag i stället. Det gick åt helvete, det blev extremt misslyckat. Kolan stelnade aldrig och den vägrar låssa från smörpappret. Ska kanske göra ett nytt försök imorgon med ett annat recept. Michaela var mycket bättre på detdär. Jag ska inte bli bagare i allafall och inte kock för den delen heller, jag är kass, ocharmigt att en tjej inte kan laga mat.

Flickan som lekte med elden var bra men nu vill jag ju se den sista, Luftslottet som sprängdes. Tycker att vissa sceener är lite för starka och obehagliga. Å måste dom visa sex-sceenerna i ett år, man fattar ju vad som sker, jag vill inte se porr lixom. Enough!! Nu sitter jag och kollar på min gamla favortifilm Coyote ugly som går på kanal 5.


Min spygröna drink från igår, var bara lagom nöjd när den var slut, kände att det var bättre att gå på vinflaskan för att slippa halvkräkas ner ytterligare en.

Jättelattjo att vara ute med min gamla John igen. Rooooligt hade vi!

Handboll

Middagsdags snart, mamma har lagat en fiskgryta som jag tycker mycket om. Har precis varit med pappa och kollat på Skuru - Önnered. Skurutjejerna vann lätt, var en hyffsat beige historia. Brudarna gjorde sitt jobb men inte mycket mer än så. Extremt störigt att sitta och lyssna på min pappas kommentarer under hela matchen. Jag satt mest och snackade med Sussi, försöker få henne att dra till Thailand samtidigt som jag, hade varit crazy banana.  

På vägen hem hyrde jag Flickan som lekte med elden (Stig Larsson) av några trevliga killar i videobutiken.
Jag säger bara en sak, undvik Forum, Sickla och speciellt ICA Maxi om man inte vill se eller träffa bekanta, i juletid är man extra utsatt. Nästan att man blir folkskygg. I handbolls hallen var det en som började prata med mig som jag inte har någon aning om vem det är. 


Huvet säger att det var kul igår, det känns.

Jag kommer minsann inte få se många timmars solljus idag. Gick precis upp och sitter och äter frukost. Mamma väckte mig eftersom jag skulle ha ätit lunch med Anna idag, men hon har blivit sjuk. Jag visste faktiskt inte var jag var, vilken dag det var eller vem jag var...typ, det e faktiskt lite läskigt när det blir så. 

Tycker att det var över förväntat kul igår faktiskt. Träffade en massa folk som jag inte träffat på länge, bland annat gulliga Sophia som jag gick i samma klass som på gymnasiet. Vi pratade om att jag ska försöka hälsa på henne när jag åker till Australien. Sen såg jag även en del som jag inte känner men som jag känner igen, välbekanta ansikten är alltid kul. Lite minder dancing tyvärr, men det blir väl så när man inte är ute med nån tjejkompis. Karin och jag hade nog dansat så att fötterna hade trillat av. Så nästa gång ska jag dansa hela natten lång, ser fram emot det.

Idag är det fjärde advent, fick jag precis veta när min mamma sa det med en lussebulle i munnen.


The night

Man kanske inte borde blogga på fyllan men nu gör jag det ändå. Regler e till för att brytas hihi. Malcolm hämtade upp mig kl 23,30 och vi trod till nåt hak på odenplan. Både jag och han tyckte att hockeyfesten bjöd på världens konstigaste stämning. Den var bara inte helt lugn. Sen fångade vi upp John på El amir där vår fina Hampus hade en liten spelning ikväll, Mys mys. Efter det styrdes ratten mot grodan. Jag har aldrig varit där förut men hört mycket om det. Min åsikt är lite fjortis men hade ändå himla himla kul.
Aset jag skrev om innan är ett ännu större pucko än vad jag trodde. Man kan fan inte gå runt å prata med våra vänner om nåt som man hittar på, å hitta på det är just precis vad han gör.
Fick även höra lite skvaller från igår utan att jag bad om det, är öronen uppmärksamma så kan jag typ få reda på vad som helst.

Såg Anneli och Patrik från Paradise Hotel på grodan. Fan va korta och små dom är, jag var säkert ett huvud längre än båda. Inga som utmärker sig över huvud taget. Det måste vara jobbigt att vara C-"kändis". BARA pinsamt. Ryktades om att Stefan och Kristoffer också var där. Men det roligaste är att snacket går om att en kille som gick i min paralell klass på gymnasiet kommer att dyka upp snart i PH... Den som lever får se. Jag börjar faktiskt tro på det, jävligt mycket om jag ska vara helt ärlig.

Träffade även på Robert som är min kompis Beccas kompis, det var helt sjukt kul för han är verkligen helt underbar.

Jag är överlycklig över att Malcolm var chaufför ikväll så att jag fick skjutts hem. Hade redan missat sista bussen för länge länge sen :) Nä nu äre nog dags att sova. Natti Natti 

Snordrink och en tröstande hand

Okej detta kan ju gå lite över styr. Jag och Malcolm har beslutat att vi ska ut ikväll ändå. Malcolm får vara min chaufför ikväll, han ska ta bilen och ska inte dricka. Själv har jag börjat blanda och blenda drinkar, tar lite det ena och det andra från barskåpet. Den första smakar verkligen skit och ser ut som snor.

Känns otroligt bra att prata med mamma. Mamma har verkligen alltid bra saker att säga och hon vet när hon bara ska lyssna. Mamma är en underbar vän, hon får mig alltid att tro på mig själv och får mig att känna mig som världens starkaste Bamse. Man skulle kunna säga att hon är min dunderhonung. Mammor förtjänar verkligen att ha en egen dag varje år, dom kanske till och med borde ha fler. När jag var liten tyckte jag att det var orättvist att det fanns en fars dag och en mors dag men ingen barnens dag. Då sa min pappa att det är barnens dag varje dag. Jag tror att det stämmer.
Nu är jag glad igen och människan som denna gång tog min energi är besegrad... för den här gången. Tack världens bästa mamma, tack för att du är MIN mamma och vän, en otroligt bra vän.

Nu ska jag fortsätta att göra dåliga drinkar, lyssna på världsklassig musik så som Journey, The Boss, Kiss och Starship, hitta några läckra kläder att ta på och lite härligt smink att piffa upp mitt face med.

Var ganska mycket duktigare på att svinga flaskor och shaka drinka under denna period :)

Sluta paja mitt liv

Mamma tvingade med mig till ICA Maxi och handlade, jag dog typ efter det. Nu ska vi göra kyckling-fahitas. jag fick nyss lök i ögonen så jag gråter.

Är sjukt sur idag, känner mig totalt värdelös och som att någon person spelar ett jävligt spel, förudmjukar mig och är ett jävla as. Dra åt helvet... typ så känner jag, mer säger jag inte. God jävla jul. Jag mår illa!

Sådär, ska bara sura en liten stund till sen ska jag välja att bli glad för det är bara jag som bestämmer hur jag ska må och jag är nöjd med min tillvaro just nu.
Blir sjukt sugen på fest. Huuum... kan man gå ut själv? Haha!?


Min Lina åkte till Turkiet idag. Kom tillbaka å var en partyprinsessa med mig. Saknar dig redan fast du lyfte med planet bara för några timmar sedan. God underbar jul vackra du.

Barskolan Phuket

Hittade en stor bild på mig som rullar på barskolan.net om man går in på barskolan i Phuket.

Haha okej den var inte så stor här men på sidan var den gigantisk.


Rosé i snön

Nu är det inte speciellt mycket action här från min sida, kasst av mig. Igår åt jag och Lina sushi hemma hos mig och kollade på bonde söker fru. Till efterrätt blev det kaffe och små kakor som mamma gjorde till små goda bakverk. Mums. Stackars Lina fick sitta å gosa med min katt och umgås med min mamma medan jag gjorde mig i ordning för att dra in till stan och dricka vin med Emelie på Imperiet.


Vid midnattssnåret knatade vi iväg till bussen i den vintertäckta världen. Bussen luktade alkohol. Jag och Empan fann oss till rätta vid ett bord på Mysiga Imperiet efter att vi träffat Rickard som jobbar där. Mycket trevligt att se han igen. Kvällen blev en toppen fredag, några glas rosé mitt i vintern och en vän att snacka massa skit med, kan inte bli bättre. Missade sista bussen hem så jag sov över hos Emelie.
Nu har jag pallrat mig hem och ska fika med mammsen och sen ska vi baka lite julgottis.

Blir kanske ingen fest ikväll Karin min lilla stackare har feber och är massa sjuk. Hon hade jättedåligt samvete och bad om ursäkt massa gånger, lilla stumpan de behövde hon verkligen inte. Jag är inte så sugen själv. Blev sent igår och jag är trött, så på mig går det verkligen ingen nöd.

E skitnöjd med mitt hår och jag var skitsnygg igår haha.

Fina drottninggatan igår kl 09.54

Snygg i barret.

Nu är jag äntligen stilig i håret, jag har slingat och klippt bort mina sjukt slitna toppar, dock känns håret kort nu men som sagt mitt hår växer som ogräs. Tyvärr var et sista gången jag såg in superbra Frissör Nina på Hairsoluting på nåt år, hon ska nämligen ha barn om 2 månader, kul men tråkigt för mitt barr.
Efter min skämma bort mig själv stund på Hairsolution på drottinggatan kunde jag inte låta bli att gå in på Zara, 3 olika H&M, 2 Lindex, Twilfit och NK. Jag har sprungit runt på stan bland alla julklappstörstande galna stockholmare och turister i flera timmar. Inte fören jag kom hem för 10 min insåg jag att jag inte ätit något på hela dagen. Shopping gör mig autistisk, det är sant!!
Idag köpte jag bara julklappar till mig själv. Det blev en tröja från H&M som Sofia tipsade mig om här om dagen, jag kunde bara inte motstå den. En anstiktsrengöring från Sheseido (NK), den var ett måste. Och till sist juligt röda underkläder från Lindex.

Tänkte kolla på dom avsnitten som jag missat av Paradise innan jag ska träffa Lina i forum.
Kos kos

Här om dagen i min shleeetna frilla

Två långa dagar

OOOh sååå himla mysigt att vara hemma hos mamma. Hon har möblerat om i vardagsrummer och det blev jättebra. Massa fint rött julpynt och tomtar all over, jäklar om man inte ska få riktig julstämning nu.

Tågresan med Karin gick bra och vi klarade av att få hem alla packning även fast jag hade två stora rullväskor. Tåget var 20 min sent som vanligt, härliga SJ. Vi såg Mamma mia och Bert - Den sista oskulden. Haha sjukt många roliga kommentarer i Bert. Blev en del lussebullar varm choklad och morötter. När jag väl blev mött av mamma på centralen så berättade hon för mig att hon hade varit mer i en seriekrock på väg till jobbet i morse. Jag blev skiträdd, men allt verkade okej med mammi och bilen hade bara fått sig en smäll, hon hade klarat att veja men sen blivit påkörd av bilen bakom. Surt att han som hade orsakat krocken stack



Idag hade jag en dubbel föreläsning, fy fan vilken pers det var, efter 10 min trodde jag att jag skulle döööö av tristess. Jag och Linnea satt och fjantade hela första föreläsningen, tror aldrig jag har noterat så dåligt på hela terminen. Den andra blev inte bättre den heller eftersom alla satt och skickade sms till varandra, om en trött tavelsudd och nån som mådde dåligt å nån annan som skulle gilla kladd.

Jag har fan träningsverk av bowlingen igår...hur mår man då? Gick ganska bra, jag spelade mot Simon och Philip, dom var i och för sig hur taggade som helst men jag var bara 3 poäng bakom. Dom på den andra banan i vårt gäng var inte lika vassa så dom hade jag vunnit över i alla fall.
Sen gick vi till Entre och tog en fika men på vägen dit var det en tjuv som sprang förbi oss och en väktare 20 meter bakom. Blev även salladsmiddag där för min del med Perilla och Sofia



Tillbaka i Lund mötte jag mina klassisar på väg in på Krischan, dom hade varit där och ätit. Eftersom snön hade fallit blev de lite snöbollskastning på väg till quizen. Simon lyckades sula en i huvudet på mig, närmare bestämt i ögat, tusen tack kompis. Även denna sista quizonsdag för året klarade vi av att inte komma sist och få en påse nötter. 

Nu ska jag dricka upp mitt te och umgås med min mamma innan jag ska sova.

Snön ligger vit vid Krischan

Hej mitt vinterland

Igår hade jag som sagt massor att göra och påhitt med klassen. Nu har jag brotom, jag och Karin håller på och fixar i köket inför vår tågresa. Jag har två stora rullväskor, vet inte hur det ska gå till men det löser sig alltid med lite våld :)
Stress, vi ska med bussen om 25 min. Skriver om igår och idag lite senare när jag har anlänt hemma hos mammi i STHLM.
Det är vitt vitt vitt och kallt i Lund. Julen knackar verkligen på dörren nu.

slask plask

Nu får väderguden bestämma sig, jag orkar inte med något jäkla tomteväder. Låt snön ligga kvar eller fixa regn i stället. Tänk på alla stackars gamlingar som kommer gå å halka i slasket. Eller tänk på Lisa i min klass, hon borde hålla sig hemma och absolut inte cykla, hon är en trafikfara, cyklar in i folk och blir påcyklad. Jag vill inte veta hur många gånger hon har cyklat. 

Jag klarade iallafall på nåt vis att cykla ner till stan och hämta mina stövlar och lämna tillbaka klänningen. Självklart kom jag på när jag redan var hemma igen att jag skulle till andrahandsbokhandeln å sälja tillbaka lite böcker, får se om  jag hinner det imorgon. Håret ser ut som helvete, flingorna snöar i vägen för synen och fötterna blir blöta och stelfrusna. Thailand jag längtar.
Har ätit lunch, kokt ägg nyponsoppa och lite keso... härlig blandning. Mot Malmö, här ska strik-as.

Chek-lista för dagen

Var uppe tidigt i ottan... kl 8 och slängde in en maskin i tvättstugan sen gick jag och la mig och sov lite till. Det var så skönt.
Har ätit frukost och nu är det dags att börja plugga. Måste hinne med en massa annat idag också som att hämta mina stackars skor hos skomakaren, lämna tillbaka en ful klänning på H&M, packa grymt mycket och så var det tal om bowling och årets sista quiz desutom. Känner mig lite stressad, lika bra att jag börjar redan nu innan jag kommer på nå annat dumt att göra.

Grattis Karin som blir en Lunda-bo i januari, äntligen!

No Paradise?

Va faaan! Det verkar inte vara nå Paradise hotel idag. Det är någon sopig film i stället. Nu blev jag ledsen.

Idag på sol (det händer mycket där) så tjuvlyssnade jag på några töntiga stockholmsgrabbar som satt och pratade nåt om röka, jag gissar att dom snackade om att röka nån typ av icke vanliga lagliga cigaretter, nu kan jag ju inte vara säker på det men jag tyckte att det var ett extremt konstigt ämne att prata högt om på ett bibliotek eftersom jag satt en bra bit ifrån men hörde jättebra ändå. Tycker att det är meget töntigt.

Jag e lite sur, en knapp på min dator har blivit slapp. INTE okej eftersom datorn bara är 3 månader, ska man lämna tillbaka den då? 

Imorgon ska jag antagligen bowla med några från klassen, så därför har jag bokat om min tvättid till kl 8. Jag är nog dum i huvet!
Gaaaah jag får milijoner mail på min facebook från mina klasskompisar jag blir galen, såhär är det alltid när vi ska göra något tillsammans, flera timmars diskusion på den stackars mailen.


Bowling senast i Bangkok

Don't take it away from me!

Nu vet Michaela och Filip i min korridor att jag ska ut på min resa, blev helt deppig, jag vill inte lämna Lund ju, trivs helt galet galet bra. Men när jag väl är på resande fot så kommer jag älska det och aldrig vilja att resan ska ta slut, känns bara väldigt långt borta nu. Kommer nog gråta en skvätt min sista natt i rum 218. Men som sagt rummet finns kvar och nästa höst kan jag vara tillbaka.
Vi ska ha korridorfest innan jag åker och Ellen och Michaela ska också ha fest så det är mycket skoj kvar. En sak i taget, ingen stress, var i nuet kära lilla jag!!

Idag när jag satt på sol och läste så funderade jag lite över att det är så sjukt okomplicerat att umgås med sina killkompisar. Inget onödigt tjaffs bara en massa humor. Jag har väldigt många nära killkompisar, kanske helt enkelt är så att jag är en såndär tjej som killar bara blir kompis med... verkar ju så. Hallå var är kärleken? Absolut inte så att jag är intresserad av mina killkompisar, hold you hourses! Men många frågar mig varför inte jag träffar nån... ja det undrar jag också! Var fan är min drömprins? 



Nu kallar plugget 1,5 timmar.
Jävlar, måste sms.a Clabbe om festen på lördag, det var inte snällt av mig att vara så sjukt seg när han är så snäll.



 

Vitt regn, vad är det?

Det här är inte snö som trillar ner på marken här nere i skåne, snarare vitt regn! Men det var skitmycket kos när det var extremt stora flickor som föll från en ljus himmel när vi gick från café Italia tidigare idag. Kändes som att någon satt högt uppe på molnen och hällde ner en massa dun. Julen är på väg, jag är lite extra julpeppad eftersom jag hade en varm jul i Thailand förra året.

Vaknade utan ont i halsen :) Jippi, jag slapp vårdcentralen.
I morse var nog första gången på länge som jag inte stressade på sminket och kläderna. Tack Linis jag lånade din zebra-klänning som du glömde här. Sjukt seg föreläsning idag, trodde jag skulle dö halvvägs in i första timmen. Lunch med 6 st i klassen, jag och Matilda var oerhört exalterade över att höra hur Isabells date var i helgen. Jäklar vilken 10-poängare hon verkar ha hittat.
Efter en grym lunch (kyckling brie och pesto rosso sallad) gick jag och Philip faktiskt tillbaka till sol och pluggade lite, en stund senare kom också Magnus och Fredrik. Mina ögon ville inte alls läsa idag, texten flöt ihop som en enda sörja.

Nu håller jag på och pysslar med såntdär skittråkigt som man måste göra när man inte bor hos mammi. Tvätta och laga mat... min middag får nog bli lite sallad, keso och ett stekt ägg eller kanske kokt.

Det e en snubbe på nationen som hejar på mig som att vi vore värsta polarna, i och för sig trevlig å så adda han mig på facebook, hum, jag känner inte alls honom. Men men man ska inte vara så jävla svensk. Efter att jag såg Svenska hjältar igår kväll så har jag bestämt mig att börja le mer. Både jag och alla i min närhet kommer nog bli gladare av det.

Jag kan ju inget annat än att le med Emma och Linette. Saknar er.

Lika som bär

Haha jag tycker att Cimon i PH är skitlik en i Bert-fjärt, tror att det är Åke jag tänker på... eller vad heter Berts andra kompis? Tyvärr hittar jag ingen bild, annars hade jag kunnat göra en lika som bär-grej :)

Snygg! Han har jäkligt het tattoo också, helt sjukt att han bara är 19 år, liiiiten plutt!

Funderar på om man ska gå på dendär läskiga hockeyfesten ändå... Karin verkade vara sugen på att dra med. Synd att Linis åker till Turkiet samma dag annars hade hon nog varit på. En återträff med Thor-Guns från husfesten liksom, fast utan Bettan dåå.
Ska pimpla vin och snacka skit på fredag med Anna, Lina och Emelie på något nice ställe, kan bli mycket mycket trevligt. Men först ett par härliga dagar i Lund kvar.


Tragisk dag

Vad är det för fucking fel på mig? Eller är det bara mänsklig medkänsla? Jag sitter och tittar på Svenska hjältar på TV4 och jag gråter ju för tusan varje gång någon får ett pris. Är jag extra känslig precis nu eller?

Efter många timmar i soffan framför dumburken och datorn, 3 koppar te, extremt lite pluggande, med flottigt hår, lite huvudvärk som knackar på dörren och ignorerande av halstjofräset så har ännu en dag blivit historia utan att jag gjort ett skit för att få den unik. 

Nu börjar jag se extremt mycket fram emot att komma hem i jul. Ska fräffa massa goa vänner och släkt som jag inte sett på länge. Molle kommer hem från Kanada och Sebbe kanske kommer och hälsar på. Jag ska luncha med fina Daniella och för hoppningsvis träffa min gamla dagiskompis Emelie som jag inte träffat på säkert 3 år... oj oj oj kan det vara så mycket, pinsamt att tiden går så fort. En annan höjdpunkt är att träffa mormor och mina kusiner på juldagen. Längtan längtan längtan.
Ge lite kärlek till dina medmänniskor... och inte bara när det är kräftis 2007
(Molle)

Sjukrådgivningen

Nu har jag ringt sjukrådgivningen och vi kom fram till att jag ska avvakta till imorgon och se om de blivit bättre annars drar jag till vårdcentralen. Antagligen e de lite halsfluss men jag har ju ingen feber så för hoppningsvis så frisknar min hals till sig av sig själv, har ingen lust att gå till vårdcentralen, men som sagt e de inte bättre imorgon så måste jag nog pallra mig dit.
Nu har jag kost in mig under en filt i soffan med en massa goa kuddar och på soffbordet står en gigantisk kopp te med honung och ett fat med lite julgodis från igår. TVn går varm, just nu med lite intriger i form av Gossip girl. Intalar mig själv att det redan känns bättre i halsen :) tror man att man är frisk så är man det, imorgon är jag frisk som en nötkärna.

Decembermorgon

Idag var det många i korridoren som hade sovit lite för länge, alla skulle fixa frukost samtidigt. Jag gjorde en smörgås, yoghurt och dagen till ära kokade jag också ett ägg... Men nu vet jag inte om jag vill ha det, osugen.
När jag steg upp så låg det lite lite snö på gatan, extremt lite men viktigt. Det var på tiden.

Min hals känns inte alls bättre idag, jag försökte kolla i halsen med min cykellampa och det såg inte alls bra ut. Så jag ska försöka ringa till vårdcentralen eller sjukhuset som ligger bara 3 min bort på cykelvägen.

Luciamys på 2Norr

Tröttare än en gnuv.
Nu har vi haft julmys i vår korridor. Jag och Michaela bakade banankaka med vaniljvisp, seg-dajm och marsipan-choklad-nogat-bollar. Vi hade även glögg med mandel och russin samt pepparkakor med möggelost. Extremt mycket gottigott så nu mår jag svin illa, smällar man får ta i juletid. Jättehärligt att mysa tillsammans med alla i korris och se på film på storbild i köket. Dock såg vi typ världshistoriens kassaste film. Grabbarna tyckte nog att den var bra men jag, Ellen och Michaela bara gapade när den var slut å fatta inte alls hur man kan göra ett sånt "å alla dog"-slut. Nej den får minus 3 spyor av mig!

Ska nog ta och slumra lite å gossa in mig i min säng och hoppas på att min halsont slängt sig i väggen. Imorgon måste jag nog ta tag i lite pluggande...*djup suck* men det är bara fyra dagar kvar tills jag och Karin ska ha picknick på tåget hem till Sthlm.
Jul jul strålande jul, tro det eller ej men det snöade här nere idag.

Lill-Erik is back

Haha sitter och kollar på rapport och rätt var det var så dök lill-Erik från Bert upp i rutan som reporter. Sjukt kul, han var sig lik.
Nu ska jag och Mikaela gå och handla och sen baka till vårt julmys i korridoren.


Korsetten from heaven


Agnes Carlsson måste ha varit den snyggaste i Idolfinalen i fredags, galet vilken stjärna hon är. Den korsetten är den snyggaste jag någonsin sett, skulle göra vad som helst för den. Vill ha vill ha!

Halsfluss?

Sjukt skönt att må prima idag, fast okej så prima mår jag kanske inte. Vaknade upp med den ondaste halsen på extremt länge. Det känns som jag har en vindruva i helsen hela tiden, galet svullen i svalget. Om det inte är bättre imorgon är det time att uppsöka läkare.

Bettans och min night out började med middag, styling av oss själva, lite drickande, massa tjejsnack och en hel det sjungande och dansande på mitt sväng-om-golv. Okej sjungande var en försköning, det rätta ordet är gapande. Men vi hade jättekul, många skratt.
Efter förfesten just for 2 snörade vi på oss höga klackarna och drog ner för gatan på julfest hos Johanna. Det var trevligt men vi kände att våra fossingar ville dansa mer så vi beslutade att dra oss till Stor-Tengan. Glest var ordet när vi entrade sceenen men efter en stund fylldes dansgolv och bar med glada människor i sina bästa år. Vi gjorde nog en det puckade saker utan att överväga påhitten något närmare, men hey vem fan bryr sig, vi fick ut allt av kvällen, skämmas och generade kinder är för dom osäkra inte för oss Thor-guns :)
Jag har ingen lust att gå in på detaljer men vi maxade partyhumöret.
Natten avslutades med en mumsig falaffel på mårtenstorget innan vi vinglit cyklade hem i den kyliga lucia natten...
Aaaaaaand theeeeeen?

Idag hade jag tänkt att träffa Pernilla i Malmö men när jag ringde storsyrran så lät hon som en påse nöt, hon mådde kast och min hals mår likadant så vi skippade julhandeln och fikan idag. Istället gick jag och Bettan och åt frukost på Nisses här nere på Krischan. Vi kollade genom gårdagens bilder och pratade igenom kvällens händelser.
Jag insåg helt plötsligt att det är lucia idag och samtidigt tredje advent. Julmys i korris ikväll och jag ska tända adventsljusstaken. Hoppas att man kan ha lite tur och se nåt luciatåg och höra lite fin sång på TVn. Men nu är det skidskytte på svt1 (min favoritsport). Måste även ringa min lilla Karin och höra hur hennes festliga lördag blev.

Solig lördag

Extremt jävla taggad inför ikväll. Bettan är väl här inom 30 min. Vi ska käka nån middag göra oss i ordning och dricka sprit. Sen blir det nån utgång, vet inte var än. Johanna har julfest hemma så det är ett alternativ och ikväll är det stortengan å det är ett annat grymt alternativ. Nä men detta blir kanon, alltid lika kul med Bettis eftersom hon är en extrem partyhöjare. The peak of party.

Blev en liten promenad med Philip och en snorig Linnea på stan idag. En extremt lång kö in till systemet idag. Det var inte ens en in en ut, vi stod säkert i en 15 meter lång kö på mårtenstorget, har aldrig varit med om något liknande men som tur var gick det fort. Sen tog vi en fika på sköna bönor, galet god kladdkaka.
Pillan ringde mig och frågade vad jag önskar mig i julklapp... ÖÖÖÖh jag har verkligen ingen aning, vad ska man önska sig?

På vägen till ICA tuna listade jag och Philip upp alla internskämt vi har i vårt gäng, blev en hel del. Lur lur!

Har fått en inbjudan till en hockeyfest... huuum ska man våga gå på den? Kanske ska ta och lura med mig Karin på den, hon skulle nog uppskatta det, eller snarare vara uppskattad där. Ska kika lite närmre på detdär innan jag tar ett förhastat beslut, är ju lite rädd för sånadär tomtar med hjälm och klubba.

Nu börjar taggningen med Since you been gone med Rainbow på Spotify

Madde Arild och Bettan

Lilla lyan, kommer sakna dej.

Nu har en tjej varit och kollat på mitt rum och jag bestämde att hon får hyra det i andra hand. Hon verkade jättegullig så det blir nog bra. Hon kanske till och med målar om mina fula väggar och det är välkommet. Känns lite sorgligt bara, känns som jag precis har börjat känna mej hemma så ska jag dra. Varför gör jag alltid så mot mig själv? Å andra sidan vill jag ju ha rest mina resor när jag väl väljer att slå mig till ro, plugga och senare börja jobba på allvar. Jag är inte redo för vuxenvärlden än men jag räknar med att vara det efter den 20 april.
Det är ju faktiskt inte så att jag lämnar bort rummet helt, jag har möjligheten att komma tillbaka, man får helt enkelt bara tänka att det är en lång semester och det kommer bli oslagbart.

Nu måste jag skynda på lite för Philip är nog här om 10 min. Vi ska gå en sväng på stan, via bolaget... Lika med att det blir fest ikväll. Hjälp får inte glömma att ringa mamma och syster, syrran kan ju bli arg och besviken om jag glömmer och det vill man inte utsätta sig för.

Frulle i solen

God morgon, jepp det är en riktigt god morgon idag på grund av att solens strålar når in i mitt rum. Tyvärr vaknade jag med ont i halsen och jag som hade tänkt att springa idag, nu blev jag ledsen. Blev lite gladere när jag kom på att jag skulle dricka te till frukost och Tobbe i min korridor erbjöd mig lite honung.
Gick upp för sent idag igen :( sitter och kollar på nyhetsmorgon, det är så himla mysigt, fick även höra Erik Grönwall med hans vinnarlåt och jag tycker fortfarande att den e kanon.

Igår lyckades jag spärra min netbank det var otroligt idiotiskt men snälla norska nordea har redan sent en ny kod så jag hoppas att den fungerar, orkar inte med en massa tull.

Mmm min ostsmörgon smakar ljuvligt. Frukost är det bästa på hela dagen. En macka till tack!


Erik, stjärnan med stort S

Grym Idol final och Erik var en riktigt värdig vinnare. Jag grät självklart när han fick beskedet. Maddis världens lipsill. Nä men han var helt fantastisk, jag tycker även att vinnarlåten var superbra.

Nu är det fest utanför min dörr. Treeeeevligt. Jag har kikat ut en gång för att se vad det e för folk, men mer än så vågar jag mig inte ut... Ååååh nu har dom börjat spela schlager där ute vill jag minsann höra.

Haha nu har jag kollat veckans avsnitt av Jag ska bli stjärna och Bonde söker fru. Jag vet jag är tragisk men jag var faktiskt ute igår och jag vill vara pigg så jag kan träna imorgon. På något vis så lyckades 2 ljus brinna ner lite för långt så de har runnit ner massa stearin i min soffa, sopig mniss av mig tyvärr.

Tror jag ska ta min trötta kropp och lägga mig i min säng. Åh nej glömde bort att jag måste fixa mina naglar, kan ju ta en halvtimme.

Den nya svenska stjärnan

Det mystiska guldpaketet

Snacka om att dom e fula i munnen i Paradise hotel, jag blir nästan kissrädd. Dom kommer ju få skämmas något grovt när dom kollar på programmen. Eller dom kommer nog skämmas över mer än bara deras vokabulär. Jag sitter ju och kollar på TV6 play och jag blev lite småsur när Peter åkte ut han var ju den sötaste av dom alla, dock lite mesig men snygg och verkade lite sympatisk iallafall.

Karin var här och berättade om hennes talk, det hade gått bra och ett stort guldigt paket hade hon fått i julklapp också. Varför är det ingen som ger mig julklappar sådär utan förvarning? Jag undrar vad som var i, hon skulle öppna det när hon kom hem så jag väntar med spänning på besked. Säkert en stickad strumpa...
Passade på att sno bilder från Karins kamera från igår.

Ikväll är det Idol final 2009 spännande. Håller alla tummar jag har på Erik "the crazy voice". Undrar vad mina klassisar ska göra ikväll... Jag kanske borde slå någon en pling.

Jag måste ha ätit den tråkigaste middagen idag, lite wock i chilisås från igår... Thats it! Tror jag ska ta mig en morot och en tomat.

Varför kommer aldrig Karin..

Lilla Karin sms.ade nyss och sa att hon skulle komma förbi mig och uppdatera om ett speciellt talk som hon nyss hade. Jag som till och med skrev att vi kunde ta en lussebulle. Vart är hon? Rackarns vad folk bara har vägarna förbi mig idag. Philip var nyss här och hämtade sitt headset som han glömde här igår.


Haha Karin och  Philip när vi tog svinissprutan för några veckor sedan... Vi fick vänta i ett tält, vad då andra världskriget typ??


The day after

Ah, så himla skönt att slänga sig i soffan nu. Klockan ringde kl 9 och det var dags att väcka mitt onda huvud. Själv vill jag påstå att huvudvärken inte var på grund av alkoholen källen före eftersom jag redan hade ont när vi började me glöggen redan vid baket igår. Sara sov över i min lilla soffa eftersom hon inte orkade ta sig hem i natt efter utgången. Efter omständigheterna mådde vi faktiskt oförskämt bra.
På föreläsningen ramlade bortom alla odds alla från igår in, dock vissa senare än andra. Det var hyffsat lätt att se vilka som inte hade spänderat natten i sin egen säng, alltid lika roligt.

Japp, men jo kvällen började som sagt hemma hos mig med lite blandad dryck. Vissa ratade charad förslaget (jävla dryga tråkmånsar) blev trevligt ändå. Kön på kolles var för lång så vi sket i det och gick till ÖG.s. Till en början kändes det som ett meget skämt, det var helt tomt. Som tir var styrde det upp sig och dansgolvet fylldes. Först vågade man inte lämna dansgolvet i rädsla av att rästen skulle känna att det blev för glest och lämna golvet att dö ut, men det klarade att leva hela natten.
Alla vi brudar hade höga klackar och när det var dags att ta sig hem var nog alla små tår röda och ömma, men den som vill vara fin får lida pin :)

Åter till nuet och denna härliga dag som bestod av solsken på förmiddagskvisten. Det blev en heeeel del ploj och trams från min och Karin sida i skolbänken idag, har nog aldrig antecknat så lite i blocket. Vi var i behov av en grillad smörgås på espresso house, eller som Karin säger expresso house.

Nu har jag städat undan efter festen och mår prima efter kaffet och en alvedon, klarade mig inte utan det, skönt att huvudvärken gav upp. Lite Johnny Cash på spotify och en lussebulle så känns livet som en vit sandstrand och en coffeeshake i handen.

PepparkakaÖG.s

   

Julstämning hos Maddis

Idag har jag varit en sjukt dålig bloggare. Jag vaknade av att klockan ringde kl 9 och som vanligt insåg jag att det var otroligt mysigt att ligga kvar och slösova lite, därför gick jag inte upp fören 11. Åt frulle framför ett avsnitt av Paradise hotel och sen cyklade jag allt vad benen pallade ner till centralen och gick på systemet åt mig själv Karin och Philip eftersom jag var på jobbet.
Jag och karin storshoppade på Malmborgs inför vår bakning och dagens middag. När vi kom ut till min cykel igen märkte jag att jag hade en påse för mycket på armen. Till min fasa insåg jag att jag inte hade betalt för den halva färdiggrillade kycklingen och sprang in så fort jag kunde och betalade för mig. Jag skulle aldrig kunna inte betala för mig! Jag tror jag var lite trött i huvet för sen försökte jag cykla iväg på cykeln utan att låsa upp låset, och när jag väl skulle låsa upp så var inte låset låst. Ingen kaffe idag.

Jag och Karin har varit världens bästa bagare idag, både bakat lussebullar med 1g saffran = 72kr och ett helt paket pepparkakor. Jag bakade bara hjärtpepparkakor och Karin gjorde bara gubbar, gummor, grisar och granar. Under baket kom Linnea och Lisa förbi med starkglögg och årets mandaringlögg, självklart hade vi russin och mandel i. Starkglöggen var godast.

Till middag blev det den grillade kycklingen som jag betalade för!!... och wock i chilisås, tvingade även Karin att se två avsnitt av Paradise hotel. Även fast hon säger att hon inte gillar det så tror jag att hon gör det innerst inne.
Efter det fick vi sjukt brottom att fixa oss i ordning, men vi ann nog precis. Jag slängde på mig en svart topp med en svart hög kjol från TopShop som har massa guldiga pärlor och paljetter på sidorna.  Nu är det förfest här med vin, öl och bakverken.
Tagga tagga tagga! Det är tentafest i efterskott.





Hjälp jag Quizar på mig.

Nu har jag varit och quizat på kulturen med 8 tomtar från klassen. Det är himla roligt, frågorna är omöjliga men om man har tur så klarar man att inte komma sist och skämmas för att man får en påse nötter som tröstpris. Dagens lagnamn var Kalle kamel har inga pucklar för han är en häst. Lite pinsamt att vi faktiskt inte kunde namnet på Danmarks stadsminister, men nu kan vi.

Imorgon är det tentafest i efterskott ska bli skoj. Känns som att alla ord som är kul skoj och roligt är det enda jag skriver.

Hälsoskolan den 9 december.
Klassiska lilla grejen att bara sluta äta onödigt socker. Extremt svårt nu i juletid, lussebulle varje dag är nästan ett måste. Socker är vareken bra för tänderna kroppen eller huvudet... varför måste det vara så gott? En dum människa som uppfann allt smarrigt.

Nu ska jag stilla mitt behov av Paradise hotel, bara inne på mitt 5.e avsnitt idag....


Detta var första dagen i mitt liv som jag träffade Bettan :)

Ingen vanlig lunch med Bettis

Var lite tråkigt att springa själv idag. Philip och Simon spelade badminton på förmiddagen så blev helt enkelt att jag fick träna själv. Ser inte fram emot att höra vem som vann av domdär två kottarna, det kommer bli ett jävla tjaffs.

Lunchen med Bettan var hur kul som helst. Vi hade så himla mycket att prata om, var ett tag sedan vi sågs och sist vi träffades så var det hos mig underr husfesten och då hände det ena och det andra, det blev skrattfest så att käkarna låste sig. Kul att Karin kunde äta med oss en stund också, hon jobbade nämligen under lunchen på Lunds.
När den goda maten, klyftpotais och köttfärsbiff var slukad drog vi ner till stan och lät pratet pladdra vidare och tog en snabb fika eftersom Lunds bara bjöd på kallt kaffe med sur mjölk. Bettis tyckte lite synd om mig eftersom jag inte vet vad jag ska ha på mig när jag ska ut i helgen, som min personliga stylist drog hon med mig i några butiker, tyvärr utan en shoppingpåse som resultat. Eller ska jag säga som tur eftersom min garderog och byrå är smockfulla. Jag ska nog kunna hitta något där efter lite testing.
Asså Bettan är verkligen en utav dom skönaste människor jag känner, man har helt enkelt helt galet tokkul i hennes sällskap. Dagens ros tille henne för att hon är den hon är.

Fan jag råkade börja kolla på ett avsnitt av Paradise hotel på TV6 och nu e jag more stuckt than a wasp. (Kan man säga så?)


Se så glad rosen är.


Genusperspektivet


Detta är från Aftonbladet idag och så står det "Bojkotta rosa leksaker". http://www.aftonbladet.se/wendela/article6260724.ab Fan heller tänkte jag (okej nu ska jag inte köpa några leksaker, men i framtiden till mina barn) jag tänker inte utesluta färgen rosa, det är ju min favoritfärg.
Innan jag läste artikeln så tänkte jag att detdär e så mycket skitsnack för det handlar inte om färger när det pratas om genusperspektivet. Det är ju vi som kodat in betydelsen av färgen och det är samhället som gjort uppdelningen. Jag tycker det är så extremt töntigt att man ser det på det viset, om man ger barn rosa/blåa prylar så formas man feminint respektive maskulint. Det är samhällets inmatade  syn som det är fel på, inte färger.
Ska även sägas att artikeln faktiskt kom in på detta efter hand, viktigt!
Nu ska jag sluta vara psykad på grund av min pågående utbildning, man tänker verkligen ur ett kritiskt perspektiv på ting och tang. 

The oldiii is back

Jag e sååå trött. Har redan varit på föreläsning och skrivit slut på min bläckpenna, e de möjligt för det första? Denna delkurs liknar ingen utav de tidigare, för det första är det två föreläsare i samma delkurskurs, för det andra är båda kvinnor och för det tredje, detta är det värsta, INGA powerpoints. När vi fick det beskedet blev allas ögon dubbelt så stora och tystnaden talade sitt tydlige språk, dom som hade hunnit somna vaknade som av en kalldusch. 
Kvävda skratten kom när den surrande varelsen, som alla trodde var utrotad gjorde entre.... apparaten från bronsåldern, den pålitliga overheaden!!! Hahaha extremt kul att se att den fortfarande är vid liv, dom är inte många men ack så trevliga... eller?
Vår nya föreläsare känns som en strikt gammal lärarinna som står med pekpinne vid svarta tavlan, fast hon är inte gammal men man blir lite rädd för henne. Man förstår lixom inte när hon drar ett skämt förän en minut senare, en typisk "tyst i klassen" lärare. Jag ska dock inte såga eftersom jag med flera i klassen tycker att hon verkar bra till skillnad från vårt förra stolpe ut.

Funderar på om jag ska sova lite eller se nåt program på tv4 play som jag missat den senaste veckan. Ska iväg om en timme och äta lunch på Lunds med Bettan, det blir mysigt.

Glöm inte bort att tänka på hälsan

Hälsan!
Hade egentligen inte tänkt att skriva om min cykel men nu blir det så! Cykeln måste vara det grymmaste uppfinningen ever, okej jag behöver ju inte överdriva. Men att cykla är verkligen hur bra som helst, man tar sig fram fort och får lite träning på köpet. Som ikväll när jag cyklade från andra sidan stan, jag var ju trött och anfoddnär jag äntligen nådde mitt mål. Dessutom blir allt mycket roligare med en tuch av rosa å det är just precis vad min bike är, glöm bara inte att åket kan behöva lite julpynt såhär års.
Det jag tror att jag vill säga är att vardagsmotion är viktigt... har jag hört från någon vis person.

Äh, nu får jag faktiskt ta å stänga ner denhär burken, jag är trött som en gnuv!


Tårtkalas

Äntligen hemma i min lilla lilla lya. Försov mig en timme i morse var dock ingen fara skulle bara träffa Isabell på sol och sitta i biblioteket och plugga lite inför tentan. Men så mycket plugg blev det inte. Matilda dök upp efter en liten stund och jag tror att hela biblioteket blev störda på vårt tjejsnacka som bestod av att Isabell har träffat en kille, självklart satt jag och Mattis å var dom nördigaste tjejerna ever. Så tack Isabell för att dina rosa moln smittade av sig på oss och vi för en stund kunde glömma ångesten som tenta svept över oss.

Dags för tenta och det roligaste när man intar den sjukligt psykstört inredda salen är att se vad alla dukar upp för fika på bänkarna. Linnea stod för den absolut tröttaste, den innefattade halstabletter snorpapper och vatten... medan de allra flesta brukar ha godis, smörgås, frukt och kaffe. Vad tänkte hon med? Själv gick jag för en lussebulle, naturgodis och vatten, hade även ett äpple som jag inte åt upp, vågade inte riktigt börja knapra på det för då skulle man väl fått en morot i huvudet av Matilda, hon hatar nämligen alla frukter i hela världen.
Tror att tentan gick hyffsat iallafall, borde klarat G men jag ska inte säga för mycket.

Sen blev det middag på ett sushi-ställe på mårtenstorget, efter det en kortis till kalmars nation och slutligen tårtkalas hemma hos Jonna eftersom hon fyllde år igår. Hon fick en god flarra rosé av mig eftersom den hon drack när jag var där på förfest förra helgen luktade gäst, nyderligt!!
Tårtkalaset som jag trodde var i all enkelhet var inte alls nån liten mesig historia. Det var säkert över 20 personer där, både från hennes klass och från handbollslaget så jag kategoriserade mig bland handbollsfolket. Det var hur trevligt som helst, det bjöds på två tårtor, glögg, julmust och pepparkakor. Till min besvikelse hade jag tyvärr glömt kameran hemma så inga bilder därifrån.

 Så var ännu en dag till enda i Lund, dags att sova imorgon är det föreläsning kl 8 och en ny "spännande" delkust ska introduceras...


Fika kan nog vara en av mina favoritintressen, om man nu kan ha de som en hobby ;)


Nu är domedagen nära

AAAAAAA nu e de bara 30 min skvar till tentan och jag har laddat med lussebulle å lite naturgoris. Nu jävlar ska jag skrapa ihop ett G om jag så ska sitta där i 5 timmar och dom ska slänga ut mig när skrivningstiden är över! Önska mig lycka till!

Tyresöstrumdorna blev 21 år idag.

Nu blev jag lite stressad. Måste hinna hitta en present till Jonna imorgon eftersom jag ska hem till henne imorgon på lite tårta och glögg, hon och hennes tvilling Jennie har födelsedag idag, sååå grattis mina söta tyresöstrumpor :)
Hoppas jag inte sitter för länge med tentaskrivandet iorgon så att jag missar tårtan!

Dagens hälsodos blir dubbel idag eftersom jag glömde bort den igår.
*Tro på dig själv! Jag tänker väldigt ofta att jag inte räcker till eller att tentor, annat skolarbete, handbollen (när jag höll på med den) att det jag gjorde inte var bra nog. Men på något sätt så står jag där i slutendan och har faktiskt lyckats ganska bra. Man ska helt enkelt inte trycka ner sig själv i skorna, ta dom höga klackarna i stället ;)
*Min gamla mellanstadielärare sa alltid ett uttryck som jag aldrig kommer glömma. -Var inte moroten i soppan! Jag har aldrig fattat vad hon menade med det men ät mycket morötter, jag tror på morötter, nyttigt, gott och dessutom innehåller det betakaroten. Räknas morotskaka? (hoppas, hoppas) ;)

Take care

Nyårslöfte

Sitter helt svettig i soffan efter en jättebra löprunda med min springarpolare Philip...så klart! Det har typ aldrig känts så lätt att springa som idag, kanske för att jag pratade konstant och stackars Philip som jag trackade på med alla mina problem att han typ fick skavsår i örongen. Dock en sjukt givande diskusion.
Philip tvingade även mig att upprätta ett nyårslörte och skaka hand på det. Känns jättebra eftersom jag tror att det kommer att stärka mig. Tyvärr kan jag inte säga vad det är eftersom det är lite hemligt. Så nu är det bara upp till bevis. Jag ska skriva papper på det och så ska väl Philip få ge förslag på ett straff om jag inte klarar det.



Förra nyår skålade jag i buckets...

...på denhär stranden...

...med domhär underbara...

...snygga och bruna!

Dags att planera årets nyår. Jag har redan börjat med det och det ser ut att bli helt sprakande bra, bara nära vänner utan massa annat konstigt löst folk :) precis så man vill ha det!


Inte okej att skratta åt sig själv :(

Extremt låga skämt har präglat dagen... Kommer ha världens magmuskler när denna termin e slut. Tror att luften tar slut när man sitter och pluggar och det gör att man blir helt groggy och drar alla pinsama skämt. Jobbigat bara att jag alltid skrattar ensam åt mina egna skämt.

Imorgon är det dags för tenta och det ska bli extremt skönt att bli av med den och bara tänka på julkuligheter.

Tyvärr e det träningsdags idag igen... Ska väl kunna klara av att ta mig runt även idag. Med tanke pån att jag har proppat i mig en lussekatt och en dammsugare så e det ganska aktuellt att träna.
Men först ska jag skicka ut ett massmail till folk i klassen och höra hur mångfa som är på tentamiddag imorgon.
 


Andra advent faktiskt!

Oj hoppsan slarvmaja. Jag hade glömt bort att vi hade korrismöte kl 20.00 så jag blev BARA 30 min sen...
Efter det satt jag och en i min korridor på köksbänken och snackade om hennes hum... ja vad ska man kalla det, jag borde uppfinna ett nytt ord för det, kosvän får det nog bli, det låter oskylldigt.
Hennes kosvän då, som hon skulle klippa banden med och så hann han lixom före med att säga att han träffat någon annan. Är inte det mardrömmen? Hon skulle dumpa och börjar ge första "lillknuffen" men får "storknuffen" tillbaka. Väldigt givande samtal och det känns ju alltid lika kul (även fast det inte var roligt för henne) att få förtroende att hon väljer att anförtro sig till mig.

Är lite rädd att hamna i samma situationen själv. Att någon säger stopp vi bryter här, utan att det är känslor inblandade, men eftersom man får en "motgång" så tar det hårt på självförtroendet ändå. Svårförklarat men nyttigt att tänka över.

 
Hade tänkt att äta en lussebulle och mysa med min adventsljusstake nu när jag tänt de första och andra ljuset men det blev bulle och te i köket med en korrisvän i stället, nog så mysigt.

Lingonsylt

Middagsdags och tror att detta är något som väldigt många studenter äter eftersom ett paket kostar 10 kronor och för mig räcker det i 3 dagar. Blodpudding!
Jag tycker att det är gott, tror dock inte att det är så många skåningar som äter det för när jag pratar med mina skånska klassisar så kollar dom bara sjukt konstigt på mig. Men i Jonnas kylskåp vet jag att det med jämna mellanrum ligger 3 blodpuddingar och när jag handlade med Linis så köpte hon ochså det.
Jag var nog ganska lat när jag bodde hemma för jag vägrade steka min egen blodpudding, tyckte att den blev mycket godare när mamma tillagade den.
Idag gick jag på värdens nitlott och jag har gjort det förut. Dethär med att köpa en god lingonsylt, det är inte det lättaste. Sist jag köpte blev det Björnekullas, den var toppen. Därför hade jag tänkt att köpa den idag igen men självklart fanns den inte. Så det fick i brist på annat bli ICAs. Den smakade ju för i helvete råttgift! Besvikelse.
Köp aldrig ICAs eller BOBs utan gå för det säkra alternativen, Björnkullas eller gamla hederliga Felix.

Idag har jag varit duktig och pluggat på café Italia med Karin, Philip och Linnea i 4,5 timme. Efter det har jag städat i korridorens kök eftersom jag imorgon lämnar över ansvaret för prydligt kök till min granne Filip. Skönt att köksveckan är över. Jag har varit jätteflink och hållt det exemplariskt... enligt mej själv :) hopppas alla andra också tycker det.


Min fina fina Lina. Vi tycker om blodpudding.

Lillkvällen

God morgon, söndag och andra advent. Mysigt
Planen för kvällen igår höll riktigt fra faktiskt. Vi var 7 stycken som var på stortorget och tog typ 2 öl, därefter gick vi till ÖG.s, där var det en ganska bra kö och vi fick höra att de bara skulle släppa in 5 personer till eftersom att det var fullt där inne och timman var ganska sen. Så vi struntade i det och gick hem i stället. Jag var ganska nöjd med det beslutet :)

Nu ska jag slänga i mig lite yoghurt och träffa Karin, tror att det dyker upp fler från klassen under dagen. Gud va jag längtar tills tentan är klar.

Fylliga läppar..?

De var då själva fan vad mitt hår växer. Gjorde slingor för mindre än 60 dagar sedan och jag har typ en olaglig utväxt. Inte okej.

Dagens hälsoskola: Undvik att bita dig själv i överläppen för att slippa vakna upp med världens fläskläpp. Det var precis vad jag gjorde i morse, såg ut som att jag hade sprutat in någonting i läppen, problemet var att överläppen var fyllig neråt och inte uppåt. Det gjorde förbannat ont, som tur var lugnade den ner sig under dagen. Nu missbrukar jag mitt solskydds-läppbalsam.

Lördagskväll är alltid lördagskväll

Denna kväll håller ju på att gå åt fel håll, vilket jag befarade. Har varit ute och sprungit med Philip och så kom vi in på samtalet vad som händer ikväll. Ser ut som att det blir en utgång ändå. Varför går det inte att stå emot? Planen från vår sida är iallafall att gå ut och ta en öl på ett trevligt ställe och sen gå på nation där gränsen för alkoholintag är max en öl. Undrar om det går att hålla?

Härligt löppass, dock sliten i kroppen, hur man nu kan vara det. Bra att man har en vän som pushar en när det går lite trögt.
Nu är man nöjd nyduschad och extremt sugen på lite middag framför TVn, så får vi se hur kvällen slutar... Orolig, det var ordet!



Såhär slutade det inte, utan började förra lördagen med handbollsbrudarna. Cykelrace, plasthandskar och paraplyer i en hiss... 

Sömnbrist, en students vardag

Igår hade jag otroligt svårt att somna... Jag har nyligen fått sådana perioder varje månad när min sömn spelar mig ett spratt. Det hela blev inte bättre av att det var fredag på Krischan, vilket betyder att det är klubb i huset 2 trappor ner. Jag bestämde mej för att hålla ut till kl 2 då dörrarna stängs och de berusade studenterna lämnar kåken samtidigt som musiken tystnar. Min förhoppning om lite sömn dog, eftersom ett antal personer levde rövare i min korridor och det som gjorde mig arg var att dom inte äns bor här.
Efter Tobbe hade varit ute och gapat på dom att lämna korridoren somnade jag äntligen, dock oroligt, men hey jag somnade tillslut. 

En seg uppstigning och lite för lite vilande resulterade i mycket skratt och trötta skämt på biblioteket med mina 6 klasskamrater.

Fan det är lördagkväll, man borde gå ut och köra klackarna i taket... Jag som hade lovat mig själv att vara nykter och plugga duktigt denna helg. Återstår att se om jag kan hålla tillbaka mig själv!


Tröttjejerna i Drömkåken i Oslo en sommarsöndag. Sov gött!


Vem trodde på Calle? Inte jag.

Va är det för skräll? Calle i Idol-final nästa fredag? WHHHHAAAT? Calle har en otroligt bra och härlig röst däremot ganska mycket sämre än Tove och Erik på sceenen.
Erik är självklar för mig, förstår inte svenska folket hur bra han är? Tove är en sjuk entertainer och jag får rysningar av hennes sceennärvaro. Men jag tyckte att hennes andra framträdande ikväll var ganska dåligt, vill gärna slippa höra det en gång till. Sorry!

Det måste bli Erik!

Sångfågel

Då så! Lugi vann mot Malmö ikväll. Ganska rolig match med ett bra tempo och ett resultat som följdes till slutet då Lugi drog ifrån med några mål. Alltid lika kul att se matcherna tillsammans med Lugi damerna. Dom som jag träffat tidigare är otroligt trevliga, roliga och glada tjejer. Kaffe och beskvi i pausen är pricken över i:et :)

Såg slutet av idol när Westlife entrade sceenen, då sjöng jag med i medleyt högt och ljuvligt, grannarna fick sig en show! Trött på att inte kunna sjunga så mycket och starkt jag vill. isoleringen är inte tillräcklig för min örobedövande stämma.

Dagens hälsoskola:
De stunder då man är deppig, nere och livet känns meningslöst tror jag det är viktigt att man får låta sig själv må skit, utan att försöka le och viffta bort det. Tryck i dej choklad och grina tills tårarna tar slut. En dag kommer man ut krisen och då är man för hoppningsvis starkare än man var tidigare.


Man kan inte alltid skrattat

Äntligen helg...

...Äh det spelar mig verkligen ingen roll att det är helg eftersom att jag måste plugga varenda dag fram till tentan på tisdag, för att över huvud taget ha chans till G.

Så idag har det bara blivit pluggande i skolan, mata älta och traggla om och om igen. Jag är helt slut. Blir iallafall ett avbrott kl 18.30 för så ska jag cykla till hallen och kolla på Lugi-Malmö (Handboll) Dagens höjdpunkt utan tvekan.
Fan hade ett svinkul citat av Matilda idag, men jag har glömt det. 


Hälsa och skönhet

Dagens hälsotips från Aino i SOS gute 2009
Sprit gör ingen kvinna vacker, varken på lång eller kort sikt


21-års kris??

I did it, jag och Phille lille var skitduktiga, 40 min löpning avklarad. Nu fryser jag som en gnuv och borde hoppa in i duschen.

Igår fick jag panik. Va fan ska jag göra med mitt liv? Hatar att ha ångest 21 år gammal för att man känner att tiden bara går och jag vet inte vad jag vill. Varför kan det inte bara rulla fram ett silverfat med en aha-upplevelse.
Jag börjar bli knäpp, tänker på så många saker, saker man vill förändra och hur jag vill vara, vem jag vill vara och så vidare. Tror i och för sig att det är nyttigt.


21-års dagen. Brunbränd sedan Thailand-resan


Träning, nu eller aldrig

Jag har varit så sjukt dålig på träningsfronten dom senaste 2 veckorna, ska jag vara ärlig så har jag inte tränat en enda gång... Men idag finns det inga anledningar till soffdegande. Philip är här om 20 min och då väntar 40 minuters vidrig löpning. Hur kunde de bli såhär jag var så himla duktig innan. Jävla svinisspruta jag skyller på den.
Kommer vara stoltare än en kamel utan pucklar när jag är klar.

Höhö som i höns

Haha ha, sitter och skrattar för mig själv när jag ser Bonde söker fru. Roger är ju en komiker. Detta sa han idag med ett smil på läpparna
"Bland tamhönsen så blir hönerna lugnare när tuppen är med, är det ingen tupp i hönsgården så bråkar hönorna mer med varann, men i min hönsgård så drar sig tuppen lite vid sidan av och ser på hur hönerna beteer sig"
(glöm inte alla pauser som han gör när han pratar) Han var så jäkla nöjd med den meningen.

Igår såg jag första avsnittet av Jag ska bli stjärna. Helt galet vilka päron domdär knattarna har. Det var ju ingen förutom hyperkotten som vann talang som hade livsglädje. Dom kommer inte hålla på länge med sina intressen asså.
Jag vet att det räckte och blev över att min pappa och ibland mammsi bara var på alla mina matcher och många träningar och tuneringar när jag var yngre. Okej han slutade med det när jag var typ 13 men ändå. Jag har verkligen uppskattat att jag fårr skjutts vart jag än skulle även fast jag kunde cykla på 10. Men när dom börjar lägga sig i träning och taktik då har jag slängt näven i bordet. Men domdär föräldrarna finns det ju inget stopp på. I'm sorry men tror inte nån utav dom kommer bli nån star och det är päronens fel.

Old times

Extremt ful bild haha. Där vare ganska stängt

Quiz VS Scones

Tråkigt värre, blev ingen quiz på kulturen för mig ikväll. Tror att alla mina klasskompisar sitter fastlimmade med röven vid tentapluggandet. Jag har fått nog å tänkte kolla på TV4play på kvällens Bonde söker fru. Jävlar, Roger är ju en sån stjärna haha. Har laddat med en scones från mitt impulsbakande igår som smakar bläää och en kopp te, kan behövas här på nordpolen. Var för övrigt frost på min sadel i morse när jag cyklade till skolan.

Sjukt snygg cykel, lyckost den som äger den...host host

Mysblogg

Sitter och skriver rent mina noteringar från föreläsningar och behövde en paus. Gick in på Jessika Jarls blogg som är precis nystartad. Den är otroligt mysig och personlig endagsomidag.blogg.se

En Malmösväng

Idag skyndade jag mig en sväng till skolan och satt och läste lite där. Nu vet jag att min kära syster kommer bli sur eftersom jag inte sa detta till henne, men jag tog bussen till Malmö och mötte Jonna och Jenny och Jonnas handbollskompis Anna. Vi strosa omkring och Jenny passade på att köpa lite kläder med sina danska värdefulla kronor. Lunch på Barista och så tog jag en take away latte på Espresso house.

Fan jag hittade en massa fina saker på H&M och på Monkey men får nog vänta lite och se om budgeten fixar denna månad. Blääääää, hatar att inte jobba.
Längtar tills denna termin är slut.


Tjejerna köpte voffla. jul jul

Snygga haircuts

Måste säga att jag tycker att Danny Saucedo i E.M.D är sjukt snygg i håret i detta klipp från barnkoventionen 20 år http://www.youtube.com/watch?v=xaO4pMD4kNU&feature=related Tycker i och för sig att Erik och Matias frippasyrer inte heller är så pjåkiga.
Men så såg jag på faddergalan igår när dom uppträdde och då hade Danny snaggat den andra sidan av håret också, å jag tänkte bara neeej vad har han gjort!

Och ja jag är en E.M.D looser och jag får väl stå för det.
Jag ska nog tvinga min framtida boyfriend att kapa håret så... :)



När jag såg faddergalan igår så tänkte jag att man borde verkligen göra en insatts, tänk va bra man har det, man ska fan vara nöjd och tänka en extra gång innan man klagar å grinar för minsta lilla. Jag ska bli fadder en dag... när studentlivet är över.

Hyper huslig

Lite bitter på mig själv att jag somnade i soffan när jag läste skollitteratur och sen vägrade gå ut å springa för att jag trodde jag skulle frysa ihjäl. Imorgon....eller på torsdag, då finns de inga undanflykter DÅ SKA jag träna!

Just nu e jag hyper och ska tydligen göra 14 saker samtidigt, laga mat tvätta och scones på det. Resultatet blev överkokt pasta men den är ganska god ändå :)

Jävla kallt.

Neeeeeej, är det nu det är dags att slänga på sig vinterjackan? Helt sinnessjukt kallt idag och det var inte det jag hade förväntat mej när jag drog på mig mina gråa sammetsleggings kl 9 för att cykla till skolan och vara en pluggis. Å andra sidan älskar jag min simpla goose jacka.

Idag är det 1 december, galet bara 23 dagar kvar till julafton. Utan tvekan kommer julafton bli betydligt kallare än förra året eftersom jag var på phiphi i Thailand då.
Extremt besviken på mig själv att jag glömde bort att det var första december, hade tänkt gå upp kl 7 och se julkalendern. Jag misslyckades med det, kanske kan gå bättre imorgon!?


Såhär mycket svennebanan kan man vara på andra sidan jordklotet... om man vill :)

RSS 2.0